//Forever Imperfect

Sunday, July 21, 2013 @ 11:27 PM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum

lagi 4 hari nak balik rumah. khamis balik, ahad datang kl balik. minggu depan satu lagi balik lagi. tak sabar. tak sabar nak raya. tak sabar nak jadi pengapit. tak sabar nak habiskan sem 1. tak sabar nak duduk rumah goyang kaki cuti sem. tak sabar nak round satu kelantan dengan kereta. tak sabar nak dapat anak saudara. tak sabar nak dapat hasbeng. eh? life as a university student? hm boleh lah tahan. cuma takde peraturan je. suka hati nak pakai seluar colour apa,pink merah hijau oren kuning purple turquoise. suka hati nak colour rambut colour apa. suka hati nak rambut panjang mana bagi lelaki. suka hati nak pakai kasut ke sandals.suka hati nak balik hostel ke taknak. pagi bangun,tunggu bas. masuk kelas. habis kelas. pergi baazar. balik hostel. basuh baju. kemas bilik. tidur. buka puasa. malam siapkan assigment. hujung minggu pergi klcc,mid valley,time square,the gardens,jalan tar. malam lepak Aalia. makan burger. quite boring. yes i know. that's all from me. thank you xo (:



berpeleseran

Monday, May 27, 2013 @ 10:07 AM | 0 Comment [s]

ye aku ni memang pemalas tahap 84979824932643784. walaupun duduk rumah goyang kaki je tapi still malas nak on laptop and hapedate belog. tapi disebabkan aku rasa pengalaman ni sweet sangat so, aku rajinkan diri update kat blog. jadi begini ceritanya,itu minggu lepas itu. aku sama teman teman pergi ke pantai sebab nak habiskan sisa sisa terakhir bersama.gittew. dan hari  tu is one of the most happening day in my life! kami pergi funfair. ada buaian pusing pusing tu. satu token 3 ringgit. and kami naik kereta yang kena langgar langgar tu. satu token 4 ringgit. tapi kongsi dua orang,so jadi 2 ringgit sorang. and kami naik kapal tu dia macam roller coaster tapi  versi budak punya. budak pun budak lah. dah aku nak naik jugak. but even roller coaster tu versi budak tapi dia punya pening dan rasa nak muntah tu boleh tahan jugak lah. kami naik tiga benda ni je. sebab yang lain macam budak sangat. naik keretapi berhantu, kuda pusing pusing tu. 

and lepas kitorang pergi funfair,kitorang pergi kedai kedai dia jual barang barang murah "satu barang satu ringgit" tapi barang dia macam senduk,sudu. alaa barang mak mak,so tak excited sangat. lepastu singgah kedai bag. dia jual backpack. satu backpack 15ringgit je. hoi murah sangat. sangat sesuai dia jual masa nak nak sambung study ni. aishah and qurratun beli sorang satu. aku tak beli sebab duit dah habis kat funfair and makanan. wahahaha. hambik kau, makanan dengan mainan lagi penting dari barang barang nak sambung study.

sebelum kitorang pergi funfair and kedai murah apa semua tu,kitorang pergi pantai. amboi ramai pakwe makwe date kat sana. cakap banyak pun tak guna. so, let's picture tell you everything. hoh? O.O























kat mana nak cari kawan macam korang ni? sanggup susah senang bersama. walaupun gaduh tak cakap berbulan bulan tapi boleh lagi share makanan. share makanan masa tengah gaduh. kau hadoo? makan gulai ayam dalam satu balang just untuk 5 orang je. janji nak jogging pagi pagi,kunci jam pukul 5 6 pagi but end up with no sebab semua tak larat nak bangun pagi sebab semua kenyang makan gulai ayam satu balang. makan ABC ramai ramai lepas ambil result SPM. bukannya nak balik rumah terus tunjuk result kat mak ayah masing masing. bagi bagi kan kerja masa rehat kat kantin. sorang beli air, sorang beli nasi, sorang beli keropok,sorang tanda kan meja tempat nak makan. beli junk food kat kantin lepas tu letak dalam poket. lepastu masuk kelas bunyi plastik junk food dalam poket. 

berangan yang kitorang ni wonder girls. and che ton leader/vocalist and orang lain backup singer. karoeke lagu sudirman,sharifah aini,saloma,alicia keys,gwen stefani dekat rumah aku. joget lagu mahiwe, sway by pussycat doll, tarian zapin, tarian joget, tarian pak arab. masuk sawah bendang kat kampun orang which is sangat azab bagi aku sampai TERmenangis. TER okay TER. main badminton sama sama,ajar aku main badminton dari aku tak pandai pegang raket sampai lah aku dah pandai main macam Lee Chong Wei. okay ini tipu. naik boat ramai ramai pergi bandar sampai aku pening masa first time naik. mabuk sungai haha orang lain mabuk laut tapi aku mabuk sungai. pergi pustaka awam just untuk tidur,ambil gambar and baca novel. bukannya nak study pun. 

suka main lari lari dalam kelas like "siapa lambat pergi bla bla bla,dia suka kat B***" biar lah kami saja yang tahu nama dia tu.wahaha boleh bayang tak budak form 4, form 5 main lari lari dalam sekolah. yes we are. and banyak lagi kenangan yang memang tak akan aku lupa. i love you guys so much. muah pipi kiri kanan dagu dahi dan semua lah. bila dah jumpa kawan baru please jangan lupa aku okay? 

okay bye! Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh

Kos Multimedia

Monday, April 29, 2013 @ 12:01 PM | 0 Comment [s]

Asslamualaikum.

oleh sebab aku ni dah penat dan tak sanggup nak belajar subject science macam fizik and kimia, and aku punya result science takda lah hebat sangat. so,aku taknak ambil risiko nak ambil kos kos hebat macam medic,accountant or engineering. dan disebabkan aku minat sangat dengan IT. so,aku ambil kos yang berkaitan dengan IT,multimedia. , masa darjah 3 aku dah pandai guna powerpoint and masa form 1 aku dah pandai guna movie maker. and kata kata semangat dari family buat aku lagi bersemangat nak sambung study dalam kos yang aku minat. 

BUT, ada sesetengah respon yang PALING aku benci. "kos multimedia? senang ke kerja nanti?" "oooo kos multimedia" typical malaysian. okay first, kalau setakat ambil kos medic,acountant and etc just nak bangga bila balik kampung buat apa. "ambil kos apa kat sana?" "kos trigonometric engineering JE" dan someone around me ada ambil kos engineering but last last kena buang dari universiti. that means,kalau kita ni ambil kos hebat hebat tapi pemalas takda guna jugak. and pasal kerja pula, for me kalau rajin berusaha kat mana mana boleh dapat kerja. and aku ada baca kat satu blog ni. dia cakap "di dalam dunia yang berkembang dengan teknologi ni memerlukan IT sebagai penggerak. percayalah, kos IT lah paling banyak akan memberi peluang pekerjaan pada masa akan datang selari dengan perkembangan teknologi yang serba cepat berkembang niJangan setakat dapat masuk kos hebat-hebat, tapi kau malas study. Lepas tu dapat result suam-suam kuku"

dan lagi satu, tak kisahlah kos apa pun. dancing acting or what yang penting kita kena rajin. kalau dah rajin kat mana mana boleh berjaya. dan benda yang paling aku down sekali bila ada orang cakap kos multimedia ni nanti mesti tak dapat balas jasa ibu bapa. oh okay. you're not my parents. even my parents pun tak kisah aku nak ambil coure apa yang penting course yang aku ambil tu aku minat. so bila course yang di ambil tu kita minat,for sure lah kita rasa enjoy je bila belajar nanti kan. takda nak stress stress terjun bangunan ke apa. kalau ambil kos yang boleh buat orang lain pandang tinggi tapi kita tak enjoy masa study,what for? 

ingat senang ke nak buat filem yang untung berjuta juta tu. ehem. ingat senang ke nak buat anugerah anugerah kat tv tu. ingat senang ke nak buat iklan? ingat senang ke nak buat Upin Ipin? ingat senang ke nak buat cartoon 2D and 3D. okay maybe ramai yang cakap, setakat buat cerita cartoon ape de hal. cuba tengok owner Upin Ipin sekarang. "IT can makes people rich,mark zuckerbeg?" so,please jangan nak down kan perasaan orang yang ambil kos macam ni. but seriously,aku tak rasa malu pun dengan kos aku ni and im proud! luckily, my family and friends tak pernah pandang rendah dengan kos aku. so, for those yang pandang rendah dengan kos yang aku MINAT and yang aku nak ambil you're not my friend anymore. ahak!

bye bye! :)
  


Kenapa Dia Bodoh part 1

Saturday, April 27, 2013 @ 11:13 AM | 0 Comment [s]

Lily berjalan mundar mandir di perpustakaan itu,mencari buku 'physics smarts form 5'. begitulah perangai Lily selagi tak dapat yang dikehendakinya dia tak akan berputus asa. selepas 30 minit mencari akhirnya dia berjaya mendapatkan buku itu dan "kringgggg" loceng telah berbunyi menunjukkan yang waktu rehat telah tamat. Lily mengambil buku bukunya dan bergegas meninggalkan pustaka tersebut. dia berlari lari anak menuruni tangga dan menyebabkan dia terlanggar seorang lelaki. "HOI BUTA KE? JALAN PAKAI KAKI KE MATA?!" marah lelaki itu. "sorry sorry saya nak cepat" balas Lily lalu meninggalkan lelaki tersebut. "kurang ajar punya perempuan,minta maaf pun tak" ya itu lah Hariz. seorang lelaki yang panas baran. dia baru saja ditukarkan dari sekolah lamanya dengan masalah disiplin.
"hai Hariz, saya Cikgu Maria. Guru kelas baru awak. dan ini kelas awak 5 Mega"  kata cikgu Maria sambil menudingkan jari ke salah satu meja kosong di dalam kelas tu "awak boleh duduk kat sana" kelas 5 Mega sangat terkenal dengan kenakalan pelajar pelajar kelas tersebut. mereka akan bergaduh sesama sendiri dan akan membuli pelajar pelajar lain.

"Hai nama I Jamilah tapi kat sini orang panggil I Jay. nama you Hariz kan? hai Hariz nice to meet you" "oh hai" disebabkan Hariz ni mempunyai rupa paras yang agak tampan dan berkulit putih jadi tidak hairanlah kalau dia digilai orang ramai. 


selepas tiga bulan berada di sekolah tersebut,Hariz telah terkenal. "budak Hariz tu memang memalukan sekolah kita,cikgu sebagai pengetua seharusnya ambil tindakan akan hal ini!" situasi lain "kau kenal tak Hariz budak baru, oh my god muka dia handsome gila and and kulit dia wow putih sangat'' Hariz terkenal dengan kenakalannya dan ketampanannya.


Intan merupakan sahabat karib Lily,suatu hari ketika mereka sedang 'jogging' di Taman Indah Permata "eh Lily kau kenal tak budak baru nama Hariz tu,dia handsome kan?" "kau ni dah kenapa?kau tahu tak dia tu kelas 5 Mega, kelas paling last kot.kalau setakat handsome tapi bodoh buat apa" "ye lah,aku tahu lah kau tak pandang lelaki yang tak pandai ni kan,kau pandang yang dapat 9A 10A je kan" "haa tahu takpe,lelaki macam tu lah baru cerah masa depan kita.kalau bodoh macam dia tu buat apa. entah entah nak tanggung makan minum kita pun tak mampu nanti" "kau kalau dah membebel macam makcik makcik lah.


Lily baring atas katilnya dah mengambil iPhone 4s yang dihadiahkan oleh ibu dan ayahnya semasa dia menerima tokoh pelajar cemerlang di sekolah. 'log in' facebook. 'Hariz Style added you as a friend' "haa Hariz Style? poyo gila nama. bajet Harry Style ke apa dia ni. oh please" 'confirm' 'you have one new message' "hi,Lily kan? Hariz ni. cuba tengok kat luar jap" 




to be continued......

rojak.

@ 5:02 AM | 0 Comment [s]

berminggu-minggu yang lepas dapat text dari uniKL "tahniah anda berjaya melanjutkan pelajaran ke uniKL.sila ke laman web bla bla bla" akhirnya,apa yang diidamkan tercapat. aku dapat universiti yang aku nak, course yang aku nak and paling penting kampus pun dapat kampus yang aku nak. can you imagine how happy i am? amboi broken nya english. Alhamdulilah aku dapat Universiti Kuala Lumpur(UniKL) city campus (MIIT). dapat course multimedia ;) insyaAllah daftar 9june nanti. i'm soooooooooooooo happy!


okay habis cerita pertama. cerita kedua, abah came home and asked me "adik nok beli laptop ko?" what?! of course la nak kan. and then he bought me acer's laptop. laptop ni sesuai untuk budak multimedia pakai. walaupun harganya bagi aku agak tinggi tapi berpatutan. dapat banyak benda free. and yang paling penting dapat guna for my study ^.^ oh ya lagi satu, warna laptop ni purpleeee! eventho aku suka warna pink but okay lah purple dengan pink dah nak sama kan. terima kasih ya Allah atas rezeki Mu :') Insyaallah i will make my parents proud of me. one day.


okay that's all for now. bai bai :D

satu perenggan. satu cerita

Monday, March 4, 2013 @ 3:07 AM | 0 Comment [s]

wuffff wufff wengggg wengggg ngennnggg ngenngggg. okay dah siap buang semua habuk kat blog. ohoiiii lamanya tak jumpaaaaaa! Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh! so, cerita dah lama gilaaaa. it is about a month ago. so yeah, congratulations too my sister Salha Nadia and Zul azri on your engagement. finally, my sister dah selamat jadi tunang orang. dia cakap dia dah tak boleh nak gatal gatal sebab dia dah jadi tunang orang. such a good role model! i cant upload the photo and i dont know why! 

siapa yang pakai smartphone? or android? or iphone? or whatever. sila install keek  sekarang! the best application so far. dia macam instagram but dia video. and yes,saya dah berjaya paksa AA install. okay next!

saya dah dapat lesen L! wohoooo kecoh gila,lesen L je pun. InsyaAllah mungkin dalam sebulan or 2 bulan lagi saya akan dapat lesen P pulak. tolong doakan saya pandai belajar dengan cepat! saya tak suka lah buat parking and bukit tu. yang parking tu kena pusing apa tu yang bulat tu, haha leceh lah. yang bukit pulak kena tekan minyak sampai habis berasap kereta,saya rasa macam tengah berlakon cerita kL gangster je bila tekan minyak. sebab dia bunyi macam vroom vroom. siap dengan background asap lagi. pergh.

result SPM dah nak keluar tak lama lagi. tipu lah kalau saya cakap saya tk nervous kan? of course lah i am nervous. saya dah usaha. sekarang terserah pada takdir. kalau result tak cemerlang. mungkin bukan rezeki saya lagi. mungkin rezeki saya di tempat lain. orang yang dapat dekan tak semsetinya dia cemerlang masa SPM kan? dan jika result saya cemerlang mohon tuhan elakkan timbul perasaan riak dalam diri. Amin. 

kadang kadang kita gembira. kadang kadang kita sedih. kebahagiaan dan kesedihan itulah asam garam kepada kita sebagai manusia di muka bumi Allah s.w.t ni. mengharapkan semuanya akan menjadi seperti sedia kala seperti sebelum ini. mohon petunjuk dari Allah s.w.t :')

perasan tak? setiap perenggan semuanya cerita yang berbeda beda. dah lama kan tak update blog. its tooooo many stories to tell. ni baru setengah suku cerita je ni. 

oh ya, lupa. hari tu pelajar 5C 2012 buat BBQ! ada puding caramel,macaroni ,buah-buahan, mee hoon, sunquick, saussages, fishball, fishball bulat pedas, and of course lah ayam. and perkara yang tak boleh blah. aku pergi bawak goreng pisang and keropok lekor. hahaha please jangan gelak. hahaha langsung tak masuk dalam tema BBQ. hahaha biar lah, at least aku bawa makanan kan. 

and permohonan untuk masuk ke uniKL dibuka 15hb ni. sila doakan saya dapat masuk uniKL. saya nak sangat masuk sana. some people nak masuk UIA lah, UM lah apa lah kan. but for me saya nak uniKL. 

setakat ini sahaja untuk kali ni. till we meet again. haih tak tahu bulan berapa lah pulak aku nak upate blog ni. um you know, we have twitter instagram and keek. it is more easy to post our activites in there than blogging. sila lah follow instagram saya ya : SalhaShazlynn. hahaha sempat promote. keek? no i dowan promote my keek cause my keek is my privacy *konon* okay byeee and Assalamualaikum

#PrayForLahadDatu #PrayForLahadDatu #PrayForLahadDatu

:)



confused! buntu! pening!

Sunday, January 6, 2013 @ 8:17 PM | 0 Comment [s]


assalamualaikum :) 

you know what, i have that kind of feeling macam, macam confused and ragu ragu bila orang buat baik dengan aku. rasa macam eh okay ke aku kawan dengan dia ni ? eh dia ni baik ke? eh kenapa aku rasa dia tak baik? eh kenapa aku rimas kalau dia ambil berat pasal aku? kenapa aku tak selesa kalau dia call? ikhlas ke aku kawan dengan dia ni? haa macam tu. and i have trust issues with everyone even if you've done nothing wrong maybe this is because i've been lied too many times before. and i know that this kind of feeling is wrong. but luckily i have my friend yang selalu ada masa susah , masa senang, masa buntu, masa lapar. eh? 

"kalau kau rasa dia tu sesuai untuk kau then kau go on lah dengan dia, but if kau rasa ragu ragu better no"

"ikhlas aku oyak, dulu aku dengan _____ pun rasa gini lah. aku layan dia pun sebab nok jaga hati dio jah. nanti kalau tak layan dio teraso hati pulok"

now, you understand what i meant? aku rasa aku macam tak ikhlas kawan dengan dia, bila dia ambil berat aku jadi rimas. aku rimas kalau orang tanya aku tengah buat apa? dah makan ke? kat mana? keluar pergi mana? dengan siapa? aku rimas! lets say lah kan kalau aku dah ada pakwe nanti, ecehcehceh. aku tak suka yang jenis suka soal macam ni. maksud aku, kita belum ada ikatan apa apa lagi kan so cool je lah. tak payah lah nak soal siasat macam macam. lain lah kalau dah jadi suami kan.

so aku confused sekarang, what im supposed to doooo? go on ? or berhenti separuh jalan? cehhhhh hahaha ;P


p/s : orang di atas dah tak available dah KOT. maybe? ahhh confused lagi :(



Older Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm human

underlined, bold

blockqoute


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!