//Forever Imperfect
Kenapa Dia Bodoh part 1

Saturday, April 27, 2013 @ 11:13 AM | 0 Comment [s]

Lily berjalan mundar mandir di perpustakaan itu,mencari buku 'physics smarts form 5'. begitulah perangai Lily selagi tak dapat yang dikehendakinya dia tak akan berputus asa. selepas 30 minit mencari akhirnya dia berjaya mendapatkan buku itu dan "kringgggg" loceng telah berbunyi menunjukkan yang waktu rehat telah tamat. Lily mengambil buku bukunya dan bergegas meninggalkan pustaka tersebut. dia berlari lari anak menuruni tangga dan menyebabkan dia terlanggar seorang lelaki. "HOI BUTA KE? JALAN PAKAI KAKI KE MATA?!" marah lelaki itu. "sorry sorry saya nak cepat" balas Lily lalu meninggalkan lelaki tersebut. "kurang ajar punya perempuan,minta maaf pun tak" ya itu lah Hariz. seorang lelaki yang panas baran. dia baru saja ditukarkan dari sekolah lamanya dengan masalah disiplin.
"hai Hariz, saya Cikgu Maria. Guru kelas baru awak. dan ini kelas awak 5 Mega"  kata cikgu Maria sambil menudingkan jari ke salah satu meja kosong di dalam kelas tu "awak boleh duduk kat sana" kelas 5 Mega sangat terkenal dengan kenakalan pelajar pelajar kelas tersebut. mereka akan bergaduh sesama sendiri dan akan membuli pelajar pelajar lain.

"Hai nama I Jamilah tapi kat sini orang panggil I Jay. nama you Hariz kan? hai Hariz nice to meet you" "oh hai" disebabkan Hariz ni mempunyai rupa paras yang agak tampan dan berkulit putih jadi tidak hairanlah kalau dia digilai orang ramai. 


selepas tiga bulan berada di sekolah tersebut,Hariz telah terkenal. "budak Hariz tu memang memalukan sekolah kita,cikgu sebagai pengetua seharusnya ambil tindakan akan hal ini!" situasi lain "kau kenal tak Hariz budak baru, oh my god muka dia handsome gila and and kulit dia wow putih sangat'' Hariz terkenal dengan kenakalannya dan ketampanannya.


Intan merupakan sahabat karib Lily,suatu hari ketika mereka sedang 'jogging' di Taman Indah Permata "eh Lily kau kenal tak budak baru nama Hariz tu,dia handsome kan?" "kau ni dah kenapa?kau tahu tak dia tu kelas 5 Mega, kelas paling last kot.kalau setakat handsome tapi bodoh buat apa" "ye lah,aku tahu lah kau tak pandang lelaki yang tak pandai ni kan,kau pandang yang dapat 9A 10A je kan" "haa tahu takpe,lelaki macam tu lah baru cerah masa depan kita.kalau bodoh macam dia tu buat apa. entah entah nak tanggung makan minum kita pun tak mampu nanti" "kau kalau dah membebel macam makcik makcik lah.


Lily baring atas katilnya dah mengambil iPhone 4s yang dihadiahkan oleh ibu dan ayahnya semasa dia menerima tokoh pelajar cemerlang di sekolah. 'log in' facebook. 'Hariz Style added you as a friend' "haa Hariz Style? poyo gila nama. bajet Harry Style ke apa dia ni. oh please" 'confirm' 'you have one new message' "hi,Lily kan? Hariz ni. cuba tengok kat luar jap" 




to be continued......


Older Post | Newer Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm human

underlined, bold

blockqoute


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!