//Forever Imperfect
Kos Multimedia

Monday, April 29, 2013 @ 12:01 PM | 0 Comment [s]

Asslamualaikum.

oleh sebab aku ni dah penat dan tak sanggup nak belajar subject science macam fizik and kimia, and aku punya result science takda lah hebat sangat. so,aku taknak ambil risiko nak ambil kos kos hebat macam medic,accountant or engineering. dan disebabkan aku minat sangat dengan IT. so,aku ambil kos yang berkaitan dengan IT,multimedia. , masa darjah 3 aku dah pandai guna powerpoint and masa form 1 aku dah pandai guna movie maker. and kata kata semangat dari family buat aku lagi bersemangat nak sambung study dalam kos yang aku minat. 

BUT, ada sesetengah respon yang PALING aku benci. "kos multimedia? senang ke kerja nanti?" "oooo kos multimedia" typical malaysian. okay first, kalau setakat ambil kos medic,acountant and etc just nak bangga bila balik kampung buat apa. "ambil kos apa kat sana?" "kos trigonometric engineering JE" dan someone around me ada ambil kos engineering but last last kena buang dari universiti. that means,kalau kita ni ambil kos hebat hebat tapi pemalas takda guna jugak. and pasal kerja pula, for me kalau rajin berusaha kat mana mana boleh dapat kerja. and aku ada baca kat satu blog ni. dia cakap "di dalam dunia yang berkembang dengan teknologi ni memerlukan IT sebagai penggerak. percayalah, kos IT lah paling banyak akan memberi peluang pekerjaan pada masa akan datang selari dengan perkembangan teknologi yang serba cepat berkembang niJangan setakat dapat masuk kos hebat-hebat, tapi kau malas study. Lepas tu dapat result suam-suam kuku"

dan lagi satu, tak kisahlah kos apa pun. dancing acting or what yang penting kita kena rajin. kalau dah rajin kat mana mana boleh berjaya. dan benda yang paling aku down sekali bila ada orang cakap kos multimedia ni nanti mesti tak dapat balas jasa ibu bapa. oh okay. you're not my parents. even my parents pun tak kisah aku nak ambil coure apa yang penting course yang aku ambil tu aku minat. so bila course yang di ambil tu kita minat,for sure lah kita rasa enjoy je bila belajar nanti kan. takda nak stress stress terjun bangunan ke apa. kalau ambil kos yang boleh buat orang lain pandang tinggi tapi kita tak enjoy masa study,what for? 

ingat senang ke nak buat filem yang untung berjuta juta tu. ehem. ingat senang ke nak buat anugerah anugerah kat tv tu. ingat senang ke nak buat iklan? ingat senang ke nak buat Upin Ipin? ingat senang ke nak buat cartoon 2D and 3D. okay maybe ramai yang cakap, setakat buat cerita cartoon ape de hal. cuba tengok owner Upin Ipin sekarang. "IT can makes people rich,mark zuckerbeg?" so,please jangan nak down kan perasaan orang yang ambil kos macam ni. but seriously,aku tak rasa malu pun dengan kos aku ni and im proud! luckily, my family and friends tak pernah pandang rendah dengan kos aku. so, for those yang pandang rendah dengan kos yang aku MINAT and yang aku nak ambil you're not my friend anymore. ahak!

bye bye! :)
  



Older Post | Newer Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm human

underlined, bold

blockqoute


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!